به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمود رجبی پیش از ظهر امروز ۳ مردادماه در اختتامیه رویداد ملی هجرت اشتغالآفرینی که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، بیان کرد: خداوند متعال در آیات شریف قرآن فرمودند همه هستی برای انسان و امتحان انسان آفریده شده است و در کارزار عمل نیکوکارترینها مشخص خواهند شد.
وی با بیان اینکه فلسفه آفرینش انسان عبادت است، گفت: عبادت چیست؟ اهل بیت(ع) فرمودند نه دهم عبادت، کار و اشتغال است و این یعنی همه عبادتها دیگر تنها یک دهم است، باید به عظمت اشتغالزایی و تلاش در این زمینه از منظر دینی بیاندیشیم.
آیتالله رجبی به اهمیت قدردانی از نعمتهای الهی تاکید کرد و افزود: اشتغال مطالبه خدا از بشر است، خدایی که انسان را خلق کرده از او این مطالبه را دارد که جامعه و جهان را آباد کند.
وی ادامه داد: استخراج ذخایر آفرینش با کار و تلاش ممکن است، اشتغال هم ۹دهم عبادت است و هم فلسفه آفرینش انسان است، دانستن ارزش اشتغال مهم است زیرا هر قدر انسان عظمت کارش را درک کند نشاط، انگیزه و تحمل سختیها برای او بیشتر میشود و ممکن است به جایگاهی برسد که از سختیها لذت ببرد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: خداوند گاهی در پیش پای انسان فرصتهایی قرار میدهد که انسان از آن غافل است، اهل بیت این فرصتها را اینگونه معرفی کردهاند که گویی نسیم رحمت الهی میوزد، میفرمایند رصد کنید که این نسیمها در کجاست و خودتان را در مسیرشان قرار دهید، زیرا اگر در معرض این نسیم قرار گیرید موفق خواهید شد.
وی در رابطه اهمیت اشتغال آفرینی بیان کرد: در نگرش دین به اشتغال کسانی که اشتغالآفرینی میکنند کارگزاران خدا این امر مقدس هستند در آیات و روایات اشتغال زایی جهاد در راه خداست.
آیت الله رجبی با اشاره به اهمیت کسب و کار درسیره اهلبیت(ع) بیان کرد: زمانی که امیرالمومنین علیه السلام هنوز مسئولیت اداره جامعه را نداشتند، در زمینه اشتغال فعال بودند، همچنین پیامبر فرمودند دست کسی که کار می کند را میبوسند؛ امام باقر(ع) آنقدر اهل کار و تلاش بودند که دوستان و دشمنان از او در تعجب بودند.
رجبی با اشاره به اثرگذاری اشتغال بر حوزههای مختلف بیان کرد: لازم است عالمان علوم انسانی اشتغال را تحلیل کنند، برای مثال بسیاری از مشکلات روانی از اشتغال است این اشتغال در ابعاد جامعه شناختی، تربیتی، سیاسی، بینالمللی و همه زمینهها اثر گذار دارد.
وی بیان کرد: برای موضوع با این عظمت که یک کار ملی و سرنوشت ساز است باید پنج عامل در جامعه محقق شود که اولین عامل فرهنگ سازی است.
آیت الله رجبی با اشاره به فرهنگ سازی ایجاد شده در پی رویداد ملی هجرت اشتغال آفرینی بیان کرد: اگر در جامعه اشتغال آفرینی فرهنگ سازی نشود در این زمینه موفق نخواهیم شد و اگر فرهنگ سازی معکوس صورت گیرد، انگیزه اشتغالزایی کاسته خواهد شد و آسیبهای بسیاری دامن گیر می شود.
وی افزود: عامل دوم دانش بنیان بودن اشتغال است، علم چراغ راهی است که مسیر را نشان میدهد؛ در رویداد هجرت اشتغال آفرینی بهجهت ارتباطی که با دانشگاه و دانشجو ایجاد شد، سرآغاز ایجاد بعد دانش بنیانی بود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: عامل سوم همافزایی است؛ همکاری، همیاری و همدلی میتواند این چنین فعالیتهایی را محقق کند.
وی افزود: همه جامعه و مسئولین باید تلاش کنند که این همافزایی روی دهد و اگر روی دهد، در فرصت کوتاهتر و با هزینه کمتر، نتیجه بهتری خواهیم داشت.
آیت الله رجبی بیان کرد: عامل دیگر عمل است، دانش، راه را نشان می دهد ولی عمل است که به مقصد میرساند؛ باید با روحیه جهادی عمل کنیم، شما نیز باید با تمام توان ایده خود راپیگیری کنید.
وی با اشاره به توصیه علامه مصباح یزدی مبنی بر اینکه عامل مهم خالصانه کار کردن و نیز توسل به اهل بیت(ع) است، بیان کرد: کار اگر خالصانه شود خداوند آن را پیش می برد، لذا سعی کنید کارتان را خالصانه انجام دهید. علامه مصباح میگفتند هرجا کار را خالصانه انجام دهید خدا فوق آرزوهای ما آن را ثمر میدهد، در مقام اقدام و عمل زمینه را فراهم میکند و موانع را بر میدارد.
وی با اشاره به تاکید علامه مصباح بر اینکه در سنت خدا هر چیز بواسطه ائمه داده میشود، گفت: یک سلام با توجه به اهل بیت(ع) کارساز است، سریعترین و نتیجه بخشترین راه توسل به اهل بیت(ع) است.
گفتنی است: اولین رویداد ملی اشتغالآفرینی به همت دانشگاه قم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی یک هفته و با حضور ۲۰ استاد کارآفرینی در دانشگاه قم برگزار شد.